Förrättspizza med rom och picklad rödlök

I fredags hade vi after work här på kontoret. Eftersom att vi tidigare testat efterrättspizza så var det dags för att testa en förrättspizza denna gång. Denna pizza kan du skära upp och servera som snittar, perfekt som tilltugg på ett mingel. Följ vårt recept för perfekt pizzadeg här. Kavla ut pizzadegen och tillsätt ett tunt lager creme fraiche över pizzan. Grädda pizzan i ca 3 minuter. Tillsätt sedan rom, picklad r&…

En lite nyttigare hummuspizza

Denna färgsprakande hummuspizza är en riktig vitaminbomb. Vi har bytt ut osten mot hummus vilket gör pizzan både lite nyttigare och vegansk. Recept på pizzadegen hittar ni här. Stryk ett lager hummus över den utkavlade pizzadegen, fyll sedan med dina grönsaker. Vi valde picklad rödlök, rödbetor, gulbetor, grönkål, purjolök och morot. Betorna hade vi kokat i förväg. Låt sedan pizzan gräddas i ca 4minuter eller tills a…

Vit pizza

Vit pizza eller pizza bianco som det heter på Italienska är helt enkelt en pizza med creme fraiche istället för tomatsås. Vit pizza bjuder verkligen in till att våga testa nya smakkombinationer. I detta recept har vi valt att servera pizzan med grönkål, ädelost, creme fraiche, pinjenötter och picklad rödlök. Tänk på att slå på ugnen på maximal värme minst en timme innan du skall grädda pizzorna på din bakpl&…

Nutellapizza med jordgubbar och banan

Visst kan man servera pizza även till efterrätt! Nutella och pizza hör till mångas favoriter, varför inte korsa de två och göra en Nutellapizza? Detta recept är väldigt enkelt. Det kräver endast pizzadeg, Nutella och eventuella tillbehör. Vi valde att servera vår nutellapizza med jordgubbar, banan & hackade hasselnötter. Vi lade också till en sås gjord på creme fraiche med lite nutella i för att få in lite syra.…

Perfekt pizzadeg

Det finns väldigt många olika recept på pizzadeg på nätet. I början hade vi lite svårt att veta vilken vi skulle köra efter så vi tog hjälp av vår lokala pizzabagare och frågade varför deras deg är så mycket godare än den man gör hemma. Han berättade då att de två vanligaste felen folk som bakar pizza hemma ofta gör är att ha i alldeles för mycket jäst samt att man inte arbetar degen tillräckligt länge. Ska…

Recept på Glödhoppor

Gräddas 3 minuter i 200 grader på vår bakplåt i massivt stål - Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, bakplåten skall vara i ugnen ca 50 minuter så den blir riktigt varm. - Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirapen och filmmjölken och arbeta ihop en deg. (Den ska vara kladdig) - Lägg mycket mjöl på bakbordet. Lägg en klump deg på mjölet och tryck ut den så den blir stor som en assiett. Ta en kruskavel…

Glödhoppor och Pizza på lunchmenyn när vi besökte Sverigebygger

Lyckad tillställning igår när vi körde en demonstration av vår bakplåt i massivt stål på lunchen igår hos Sverige Bygger. Kul att genomföra, och så positiv respons att vi planerar besöka andra arbetsplatser för demonstration av vår bakplåt. Pizza Såklart bakade vi pizza för att visa hur snabbt de bakas med riktig bakplåt och hur mycket godare pizzorna blir. 3-4 minuters gräddning ger ett resultat som om de var gräddad…

Vegansk ost

Vilken vegansk ost fungerar bäst på pizza? Vi på bakplåt tycker att det är spännande att testa nya grejer, speciellt när det gäller pizza. Då vi har två veganer i gänget bestämde vi oss för att testa att göra helt veganska pizzor. Den kluriga biten med veganska pizzor är helt klart osten. Det finns en hel del veganska ostar på marknaden, däremot går åsikterna isär när det gäller vilken som fungerar bäst att smälta.…

Test av Pizzakit

Eftersom att alla kanske inte har tid att göra egen pizzadeg och många förmodligen köper färdiga pizzakit från matbutiken så bestämde vi oss för att prova ett av dessa pizzakit på vår massiva bakplåt i 10mm stål. Resultatet blev överraskande bra. Det blir nästan lika gott med ett färdigt kit som om du skulle göra degen själv. Det här sparar lite tid för den som inte gillar att stå för länge i köket. Vi…
Produkter

Handla

Information