Test av Pizzakit

Eftersom att alla kanske inte har tid att göra egen pizzadeg och många förmodligen köper färdiga pizzakit från matbutiken så bestämde vi oss för att prova ett av dessa pizzakit på vår massiva bakplåt i 10mm stål. 

Resultatet blev överraskande bra. Det blir nästan lika gott med ett färdigt kit som om du skulle göra degen själv. Det här sparar lite tid för den som inte gillar att stå för länge i köket.  

Vi köpte ett pizzakit av märket pop! på hemköp. Degen ligger rullad i ett rör och är väldigt smidig att rulla ut. I vårt kit ingick tomatsås som vi använde oss av. Man kan även välja att köpa degen utan sås om man istället vill göra en egen tomatsås. 

 


Pizzakit från pop!

 

Degen var väldigt enkel att baka ut. Men det krävdes lite mjöl trots att det inte står på anvisningarna, annars var degen svår att få upp från bordet. 
 


Carro bakar ut den färdiga degen

 


När degen var utbakad lade vi på ingredienser. Vi valde tomatsås, tomat, ost & mozzarella.

 


Mjöl på spaden underlättar när du ska ta upp pizzan från bordet och in i ugnen. 

 


Såhär såg pizzan ut innan den åkte in i ugnen. 

 


Efter ca 3 minuter i ugnen så är den perfekt gräddad!

 


Oskar, en av våra programmerare blev väldigt positivt överraskad. Hans kommentar var "Oj! Det smakar ju mycket bättre än när jag gör pizza på min pizzasten"

Vi passade också på att testa att grädda en pizza på en vanlig tunn ugnsplåt och skillnaden blev som vi förväntade oss. Efter 17 minuter i ugnen blev botten hård och osten som gummi. Det vanliga och ständiga problemen med pizza på en vanlig ugnsplåt. 


Såhär blev vår pizza bakad på vanlig plåt. Som ni ser så ligger osten som ett gummiaktigt täcke, vilket man slipper med vårt bakstål då pizzan gräddas underifrån på bara några minuter.

Produkter

Handla

Information