Recept på Glödhoppor

Gräddas 3 minuter i 200 grader på vår bakplåt i massivt stål

- Börja med att sätta på ugnen på 200 grader, bakplåten skall vara i ugnen ca 50 minuter så den blir riktigt varm. 

- Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirapen och filmmjölken och arbeta ihop en deg. (Den ska vara kladdig)

- Lägg mycket mjöl på bakbordet. Lägg en klump deg på mjölet och tryck ut den så den blir stor som en assiett.  Ta en kruskavel och "krusa" degen. 

- Grädda 3-4 minuter i ugn på bakplåt i massivt stål. 

Ingredienser till Glödhoppor

2-3 tsk brödkryddor
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
5 dl filmjölk
1,5 dl sirap
3 msk socker
15 dl rågsikt (alt 7dl rågsikt och 7 dl vetemjöl)

Ps: om du vill göra mjölkfria eller veganska glödhoppor så går det superbra att använda soygurt istället för filmjölk. För glutenfria glödhoppor, byt ut mjölet mot en glutenfri mix. Veganska glödhoppor och glutenfria glödhoppor blir precis lika goda!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter

Handla

Information