Om Bakplåt.se

Bakplat.se drivs, ägs och utvecklas av WGR Data AB
 

 

Bakplåt.se levererar kvalitetsprodukter och garanterar funktionalitet, design samt kvalite. Våra produkter fungerar precis lika bra för brödbakning som för läckra pizzor. Vi anstränger oss för att i mesta mån använda oss av lokala leverantörer då vi värnar om hållbarhet, landsbygden samt våra lokala företagare. Saknar du något i vårt sortiment? Tveka inte att kontakta oss så ska vi se till att leva upp till era önskemål. Vi vill vara er självklara leverantör av kvalitetsprodukter för modern, fräsch och nutida pizza- eller brödbakning på bästa sätt. Alla ska ha möjligheten att lokalt laga mat med en äkta Italiensk touch. Bakplåt.se har sedan 2015 drivits av passion för den charm det innebär att alla ska ha möjlighet att baka med kvalite, oavsett allergier eller preferenser. 

 

Vi intervjuade WGR´s VD Jonte Bergman. Så här säger han:
Som en av Sveriges största e-handelsleverantörer har vi på Wikinggruppen i omgångar under åren diskuterat om vi inte skulle driva en egen webshop. Vi har utöver en egen utvecklingsavdelning och testmiljö visserligen ett riktigt tight samarbete med många av våra kunder och är lyhörda och snabba att möta deras behov och önskemål för att utvecklas själva samt maximera deras konkurrenskraft men nu tar vi ett steg till. Genom att driva en egen webbutik på affärsmässiga grunder utbildar vi på bästa sätt vår egen personal inom alla frågor som e-handlare ställs inför i sin verksamhet. Vi får också en perfekt möjlighet att snabbt testa nya tjänster, funktioner och ideer under skarpa förhållanden, samla data samt utvärdera affärsnyttan. Jag tror det är väldigt nyttigt att som leverantör av en e-handelsplattform även se saker ur ett perspektiv som aktiv e-handlare.


Så, varför blev det just bakplåtar?
Vi har genom åren haft flera olika produkter uppe på förslag, bla skidvalla samt en form av gallerglasögon! men det landade i massiva bakplåtar av flera anledningar. Jag har en bakgrund som konstruktör och är därför väl bekant med stål och dess egenskaper och som uppvuxen i Hälsingland som har gott om bakstugor med vedeldade stenugnar var steget inte långt till att sammanföra det till en ide om att använda massivt stål i en vanlig hushållsugn för att efterlikna principen i en modern pizzaugn eller vedeldad stenugn, dvs att brödet eller pizzan även gräddas underifrån för snabb gräddning med perfekt resultat. Vi har även en ökande medvetenhet om vad vi stoppar i oss och en stark matlagningstrend i Sverige. Sagt och gjort, nu kan jag förverkliga en gammal ide samtidigt som min personal blir aktiva e-handlare. Vi har även haft riktigt kul med provbakningar och tester på kontoret :)

 

Jonte Bergman
Jonte Bergman, VD
Marlene Nordlund
Marlene Nordlund, Ekonomichef 

 

 

Vi som driver bakplåt.se

Caroline

Ninni

Pernilla

Pontus

 

Produkter

Handla

Information