Skötselråd

 

Innan bakplåten tas i bruk första gången

Diska av din nya bakplåt för hand (använd ej diskmaskin) och torka därefter omedelbart bakplåten helt torr med papper eller en handduk. Stryk därefter på ett väldigt tunt lager matolja med en pappershandduk eller liknande, det räcker med några droppar och torka därefter av överskottsolja med en pappershandduk eller liknande så att plåten blir i princip torr. Placera därefter plåten i ugnen och värm upp den på max värme under ca 60 minuter. Detta kommer skapa en skyddande yta på plåten. Observera att det under processen kan bildas lite rök vilket är helt normalt. Låt plåten svalna i ugnen varpå den sedan är redo för användning.

Underhåll av din bakplåt

  • Rengör alltid din bakplåt för hand utan vatten eller diskmedel.
  • Om matrester bränns fast eller om ytrost uppstått kan plåten rengöras genom att skrapa/hyvla med en degskrapa eller liknande, alternativt slipa med ett fint slippapper varefter man torkar av och oljar in bakplåten igen.
  • Förvara bakplåten torrt.
  • Använd ej diskmaskin.
  • Låt alltid plåten svalna i ugnen efter användning.
  • Häll aldrig vatten på en varm plåt.

Förvarning av din bakplåt

Förvara alltid plåten torrt och varmt, förslagvis i din ugn.

Skötselråd Pizzaspade

Undvik att skölja spaden med vatten. Vatten gör att träfibret reser sig och spaden blir sträv. Skrapa bort rester med t ex en degskrapa. Underhåll spaden genom att putsa den med ett finkornigt sandpapper någon gång ibland. Borsta den ren med en borste eller torr trasa. 

 

Produkter

Handla

Information