Vilken värme skall jag ha?
Eftersom syftet med bakplåten är att återskapa egenskaperna i en pizzaugn eller bakugn så rekommenderar vi att du använder dig av full värme på din hushållsugn.

Hur lång tid tar det innan jag kan börja baka?
Det beror lite på vilken effekt du har på din ugn, men värm gärna upp ugnen med plåten på plats ca 60 minuter innan du börjar baka. Det är viktigt att plåten håller maximal värme för bästa resultat.

Skall ugnen vara på hela tiden?
Ja, för att ge maximal effekt och bästa resultat skall ugnen vara på hela tiden. På så sätt gräddas brödet eller pizzan både underifrån och från ovansidan.

Skall jag ta ut plåten ur ugnen för avsvalning när jag bakat klart?
Nej, vi rekommenderar att du låter plåten svalna på plats i ugnen.

Hur mycket mjöl skall jag ha när jag bakar ut?
Mjöl underlättar när pizzan eller brödet skall upp på spaden och in i ugnen. Bakar du en tunn pizza så rekommenderar vi att du använder dig av mycket mjöl både på bakbordet och även lite på pizzaspaden.

Min plåt blev mörkare efter användning?
Det är helt normalt. Efter användning och med tiden blir plåten mörkare.

Hur rengör jag plåten?
Plåten kan rengöras med en torr svamp eller trasa. Om matrester bränns fast eller om ytrost uppstått kan plåten rengöras genom att skrapa/hyvla med en degskrapa eller liknande, alternativt kan du slipa med ett fint slippapper varefter man torkar av och oljar in bakplåten igen enligt skötselråden.
 

Produkter

Handla

Information